Hoe kan je best de autoverzekering vergelijken?

An agent fills out paperwork after car accident. Vehicle insurance concept

Wil je graag een (nieuwe) autoverzekering afsluiten? Dan dien je er rekening mee te houden dat er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. De ene autoverzekering is dan ook zeker en vast de andere niet. Een autoverzekering vergelijken is in de praktijk interessant omwille van verschillende redenen. Je kan in dat geval dan ook rekenen op de volgende voordelen:

  1. Het wordt duidelijk welke verschillende soorten autoverzekeringen er bestaan;
  2. Je kan eenvoudig en snel achterhalen welke autoverzekering het voordeligst is; 

Indien je een autoverzekering gaat vergelijken zal je altijd rekening willen houden met een aantal verschillende factoren. Bovendien moet je ook opletten bij welke partij je deze vergelijking gaat uitvoeren. Doe je dit bijvoorbeeld bij een neutrale vergelijkingssite of kies je ervoor om dit te gaan doen op de website van je vertrouwde verzekeraar? Hoe dan ook, wanneer je graag meer te weten wil komen over het vergelijken van autoverzekeringen lees je bij voorkeur snel even verder. 

Waarom je potentiële autoverzekering vergelijken?

Voordat we dieper ingaan op de manier waarop je, je autoverzekering kan vergelijken moeten we het eerst even hebben over de reden waarom je nu precies een vergelijking moet uitvoeren. In eerste instantie doe je dit omdat je enkel en alleen op die manier een echt goed beeld zal kunnen krijgen van de verschillende mogelijkheden die allemaal op de markt zijn terug te vinden. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je kunnen vaststellen dat de prijs van een autoverzekering aanzienlijk wordt beïnvloed door menig aantal factoren. Het gaat hierbij dan concreet om: 

  1. De exacte inhoud van de polis van de autoverzekering in kwestie; 
  2. De verzekeraar waarbij de autoverzekering kan worden afgesloten; 

Net omdat de autoverzekering volgens de Nederlandse wetgeving is verplicht spreekt het voor zich dat heel wat mensen genoodzaakt zijn om deze af te sluiten. Dit heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat er onder verzekeraars sprake is geworden van een ontzettend grote concurrentie. Voor de consument is dat eigenlijk alleen maar interessant. Deze grote concurrentie zorgt er namelijk voor dat een eenvoudige vergelijking uitvoeren je direct heel wat geld kan besparen. Dit is dan ook de belangrijkste reden om te kiezen voor je autoverzekering vergelijken.

Hoe kan je de autoverzekering vergelijken? 

De autoverzekering vergelijken kan je doen op verschillende manieren. De eerste optie die je hebt is gebruikmaken van een objectieve vergelijkingssites. Zo zijn er wel een aantal van op het internet terug te vinden. Deze mogelijkheid wordt door het merendeel van de mensen verkozen. Dit omdat ze volgens hen alleen op die manier verzekerd zijn van het interessantste aanbod. Door gebruik te maken van een dergelijke website is het ongelofelijk eenvoudig mogelijk om op basis van de door jou aangegeven voorkeuren de beste autoverzekering af te sluiten tegen de scherpste prijs. 

Er bestaat echter ook nog een tweede mogelijkheid die je kan benutten. Hierbij gaat het dan om de website van je vertrouwde verzekeraar. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich er toch wat prettiger bij voelen wanneer ze hier gebruik van kunnen maken. Dat is zeker mogelijk. Je moet er wel rekening mee houden dat een autoverzekering vergelijken op deze manier mogelijks net wat minder neutraal of objectief is. De kans bestaat namelijk dat de verzekeraar in kwestie vooral diens eigen autoverzekering zal willen aanprijzen. Dat kan uiteraard ook een prima optie blijken te zijn.

Met welke aandachtspunten moet je rekening houden?

Je toekomstige autoverzekering vergelijken via www.diks.nl voordat je deze af gaat sluiten kan dus financieel erg interessant zijn. Je zou er dan ook werkelijk aardig van kunnen schrikken hoeveel geld je op deze manier kan besparen. Dat bovendien ook nog eens zonder dat je bepaalde dekkingen uit je polis moet laten schrappen. Het afsluiten van een goedkope autoverzekering is namelijk niet zo moeilijk, alleen wil je natuurlijk wel kunnen blijven rekenen op de voor jou meest optimale dekkingen. Dat is zeker mogelijk. Wil je graag nog ontdekken waar bij een autoverzekering vergelijken nu precies allemaal met zekerheid rekening mee te houden? Bekijk dan zeker even het onderstaande overzicht.

1.) Let op de verschillen in dekkingen tussen de verschillende polissen

Het eerste waar je bij een autoverzekering vergelijken natuurlijk op zal willen letten is het verschil in dekkingen waarvan sprake is tussen de verschillende polissen die afgesloten kunnen worden. De meest eenvoudige autoverzekering is de zogenaamde WA-verzekering. Dit is het gevolg van het feit dat er hierbij alleen maar sprake is van dekkingen tegenover derden. Wil je graag een wat uitgebreidere verzekering? Dan kan je kiezen voor een beperkt of een volledige cascoverzekering. Aan welke dekkingen jij precies behoeften hebt zal in de praktijk altijd afhankelijk zijn van niet alleen het soort auto, maar ook van het aantal kilometers die je ermee gaat afleggen. Hoe dan ook, even goed het verschil in dekkingen bekijken tussen de verschillende autoverzekeringen is zeker een must!

2.) Hoeveel bedraagt het eigen risico?

Je mag er nooit zomaar vanuit gaan dat bij een autoverzekering vergelijken alle resultaten die je voor ogen krijgt zijn gebaseerd op exact dezelfde polis. In eerste instantie kunnen de dekkingen bijvoorbeeld wel overeenkomen, maar wat te denken van de extra voorwaarden? Neem nu bijvoorbeeld het eigen risico dat geldt voor de autoverzekering in kwestie. Voor dat eigen risico geldt dat het gaat om het bedrag dat jij zelf uit eigen zak moet betalen wanneer er zich een schadegeval voordoet. Dat eigen risico kan afhankelijk zijn van verzekeraar tot verzekeraar. Op het eerste zicht lijkt dat misschien niet zo belangrijk, maar dat is het wel degelijk. Het eigen risico is namelijk mee verantwoordelijk voor de hoogte waar je verzekeringspremie over zal beschikken. Is er dus met andere woorden sprake van een verschil in eigen risico? Dan moet je dat zeker mee in overweging nemen bij het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen die er zijn af te sluiten.

3.) Is er sprake van een tijdelijke aanbieding of niet?

Tot slot dien je bij een autoverzekering vergelijken ook nog rekening te houden met het feit of er sprake is van een tijdelijke aanbieding of niet. Dit is een belangrijk punt om aandacht aan te schenken dat in de praktijk nochtans vaak over het hoofd wordt gezien. Is er sprake van een tijdelijke aanbieding? Dan moet je vooral ook kijken naar de hoogte van de premie die je zal moeten betalen wanneer die aanbieding is afgelopen. Alleen op die manier kan je, je daar namelijk goed op voorbereiden. Weeg ook zeker de premie na afloop van de aanbieding af tegen de standaard premies bij de andere verzekeraars. Alleen zo kan je met een autoverzekering vergelijken uiteindelijk altijd rekenen op de meest interessante voorwaarden en vooral de laagste premie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *