Regenwater gebruiken voor de tuin

We hebben in Nederland steeds vaker te maken met droogte. De grondwaterstand wordt steeds lager. Maar u wilt bijvoorbeeld dat uw tuin er wel mooi bijligt. Het is zonde om voor dat soort klussen kraanwater te gebruiken. Er kan prima regenwater gebruikt worden. Dit scheelt kostbaar kraanwater en bovendien geld. Het zorgt voor hetzelfde resultaat, maar dan is het gratis. Maar hoe kom je aan regenwater?

Verschillende regentonnen

Met een regenton kan er eenvoudig water worden opgevangen. Deze regenton kunt u eenvoudig plaatsen in uw tuin. De meeste mensen denken bij een regenton aan een lomp lelijk ding. Maar bij Godu tuin denken ze hier anders over. Een mooi exemplaar kan uw tuin compleet maken en een stijlvolle uitstraling geven. Uw kunt bijvoorbeeld een leuke plant op de deksel van de regenton plaatsen. Het overtollig water van de plant komt dan eenvoudig in de ton. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over verstoppingen van de regenton. De regenton is namelijk voorzien van een bladfilter die eenvoudig de bladeren eruit filtert. De regentonnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. Er kan gekozen worden voor een klassiek houten exemplaar. Dit staat leuk en zorgt voor een romantische sfeer in de tuin. Ook kan u kiezen voor een moderne regenton. Deze zijn vaak gemaakt van kunststof. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Kunststof heeft een zeer lange levensduur, daarnaast is het ook erg licht van gewicht. Hierdoor kan de regenton makkelijk worden verplaatst. Ook kan een plastic regenton tegen elke weersomstandigheid en kan hierdoor zonder problemen het gehele jaar buiten blijven staan.

Voorbereid op droogte en heftige regenbuien

Naast dat uw regenton voorbereid is op elke weersomstandigheid bent u door de regenton ook voorbereid op elke weersomstandigheid. Door de verandering in het klimaat krijgen we steeds vaker te maken met heftige regenbuien. Als het vele water niet snel door de grond kan zakken, kan je last krijgen van overstromingen. De regenton kan helpen om de wateroverlast te voorkomen door veel van het water op te vangen. Naast het teveel aan water hebben we zoals er al werd gezegd in het begin vaker te maken met droogte in Nederland. Dan bent u blij dat u water op hebt geslagen om de planten mee te kunnen verzorgen. Daarnaast is regenwater ook beter dan het water uit de kraan. Kraanwater bevat namelijk kalk dit nemen de planten minder goed op dan het regenwater zonder kalk. Het regenwater kan naast de planten ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de auto te wassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *