Tips om te stoppen met roken

Het is het doel van veel rokers om te stoppen met roken. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je eenmaal verslaafd bent is het namelijk erg moeilijk om ermee te stoppen. Toch is het niet onmogelijk en kun je met doorzettingsvermogen een heel eind komen! Wij helpen je ook graag een eindje op weg. In dit artikel zetten we namelijk een paar tips op een rij wat je zal helpen met het stoppen met roken. Lees dus snel verder!  

E-smoker 

Om het roken af te bouwen is het voor veel mensen erg fijn om een vervanger te vinden voor de sigaret. Een goed alternatief is dan ook de e-smoker. Dit is een nepsigaret dat bestaat uit e-liquids. Deze liquids kunnen wel of geen nicotine bevatten en hebben een lekker smaakje. Zo kun je dus kiezen voor een liquid zonder nicotine en heb je toch het gevoel dat je aan het roken bent. Dit is dus een gezonder alternatief voor de sigaret en zo zul je merken dat het makkelijker is om te stoppen met roken.  

Stel een doel  

Om jezelf extra te motiveren is het goed om een doel te stellen voor jezelf. Wil je bijvoorbeeld stoppen met roken omdat je zwanger wil worden of kleine kinderen hebt? Houd dit dan vast als doel en herinner jezelf hier telkens aan als je de behoefte hebt om te gaan roken.  

Afbouwen  

Sommige mensen kunnen meteen stoppen met roken en voor sommige mensen werkt het beter om af te bouwen. Kijk dus wat voor jou het beste werkt. Met afbouwen kun telkens elke dag een sigaret weglaten, totdat je geen behoefte meer hebt om te roken. Denk bijvoorbeeld maar aan je lunchpauze of die sigaret vlak na het eten. Of kies ervoor om maar een bepaald aantal sigaretten per dag te roken.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.